Teater

Jeg har spillt i teaterstykker på Københavns undergrunnscene.

FLOKKEN er skrevet af Paco Fernández (Sevilla, 1969) i København i 2004.
Stykket er oversatt til engelsk og dansk.

Det er et eventyr, som ikke foregår på noe bestemt sted eller tidspunkt. Det handler om en familie (en far, en mor og to tvillinger: bror og søster) pluss en outsider.

Tvillingene er født og vokst opp i et isolert og undertrykkende hjem, hvor faren regjerer ubarmhjertigt og misbruker deres nedslitte mor. En dag flykter broren midt om natten, og søsteren blir etterlatt som det eneste vitne og muligvis også som neste offer. Ti år senere kommer hennes brors beste venn for å ta søsteren med seg. Tilbake ligger faren døende på gulvet, men ”ett slag er ikke nok til å gjøre det av med beistet”. Neste dag kommer broren hjem igjen for å be sin far om tilgivelse, men i stedet blir han sendt ut for å drepe han som har stjålet søsteren for å ta henne tilbake til flokken.

Flokken er en historie om underkastelse til skjebnen og den (faderlige) makt. Det er et eventyr, som forteller oss om (u)muligheten til å flykte fra angst og skyld, om prisen man må betale for rettferdighet, fred og kjærlighet, om nødvendigheten av å huske (eller glemme) for å overleve i en slik verden.

Stone – 2006

Jeg spiller vagabonden i ”Stone” av Edward Bond, på Krudttønden i København.

Stone setter fokus på konsekvensene av de valg vi tar. Og på den undertrykkelse og de byrder vi uforvarende påfører oss selv i vores streben etter penger og suksess. Stykket stiller spørsmålet, om vi ikke selv – uten å oppdage det – i ærgjerrighet ender med å bli vår egen verste undertrykker, hvor vi uforsettlig gjør dyd til last og skaper vårt eget fengsel.

Stone er bl.a. skrevet for homoseksuelles rettigheter og som en kritikk av samfunnets normer og undertrykkelse, men også som en øjeåpner for hva mennesket utsetter seg selv for i den kapitalistiske verden.

Menneske-lig – 2005

Druknet selvmorder i ”Menneske-lig” på Krudttønden i København.

Blow job – 2004

Selvmorder i ”Blow job” av Kristjan Ingimarson på Turbinehallerne, København. Blow Job er en hesblesende forestilling, hvor den menneskelige, fysiske og psykiske kapasitet blir satt på en prøve.

Kan et menneske gå gjennom en gjennomsnitts, vestlig hverdag, med alt hva det indebærer af arbeidsoppgaver, sosiale forpliktelser, familiesamvær, veske- og -matvareinntakelse, små episoder og dårlige vaner på kun 15 minutter?

Leave a Reply